#2uurnatuur Challenge

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 20191002_075528084_iOS-768x1024.jpg

De herfstnatuur in!

Met de landelijke IVN Natuur Challenge.

IVN natuur educatie heeft voor deze maand een natuur challenge opgezet. Uit onderzoek blijkt dat 120 minuten per week in de natuur zijn een positieve invloed op onze gezondheid en ons welbevinden heeft (zie onderzoek). Wetenschap heeft aangetoond dat de natuur goed is voor je concentratie, creativiteit, ontspanning, fysieke fitheid en stemming. En het laatste onderzoek, geeft aan dat 2 uur per week de kritische norm is.

Ik ga deze uitdaging aan!

Meteen maar op pad: Met een vriendin samen hebben we door de Amsterdamse Waterleidingduinen gewandeld. Een prachtige omgeving; dichte bossen en uitgestrekt duinlandschap wisselen elkaar af. En waar je ook kijkt zie je nieuwsgierige hertjes. Ondanks de regen, was het een heerlijke en gezellige wandeling.

De paddenstoelen opdracht van de challenge, heb ik later in het bos van Clingendael gedaan. Daar staan ontzettend mooie paddenstoelen, rood met witte stippen (en ook een heleboel andere indrukwekkende paddenstoelen formaties, maar minder fotogenieke). Overigens is er op het landgoed Clingendael genoeg te zien met de bladeren die rood, geel, oranje en groen kleuren.

Het is het einde van de maand, en door de challenge ben ik vaker de natuur in gegaan, en elke keer dat ik een wandeling door het bos gemaakt heb, voel ik me achteraf weer fris, heb ik meer energie, en ben ik meer ontspannen. En door de foto’s ook mooie herinneringen aan de #2uurnatuur Challenge.

Enthousiast geworden om meer de natuur in te gaan? Deze challenge kun je het hele jaar door doen!

Leave a Reply