Suzanne de Lange - Capaz MindfulnessOver mij

Ik ben Suzanne de Lange, geboren in Utrecht in 1981. Na enkele omzwervingen over de wereld, woon ik nu samen met mijn partner in Voorburg. Psychologie heb ik als basis voor mijn huidige werk als psychomotorisch therapeut en mindfulness trainer.

 

Achtergrond

Op mijn reizen heb ik veel andere culturen ontmoet en ben ik even meegegaan in deze andere (be)leefwerelden. Het gedrag van mensen en de beweegredenen van een ieder heeft me van jongs af aan  gefascineerd. Het kwam dan ook voor niemand als een verrassing dat ik psychologie ging studeren na de middelbare school. En de theorieën van deze studie, nam ik op hun beurt mee op reis om op de uithoeken van de wereld en met culturen – die ver weg staan van de onze – het contact aan te gaan met de mensen.

Keer op keer heb ik versteld gestaan van de mogelijkheden om te communiceren met de mensen op mijn reis en elkaar te begrijpen, terwijl gesproken taal geen aansluiting vormde. De verbinding met elkaar kwam tot stand door nonverbale communicatie en de ervaring van dat moment. In onze maatschappij spreken we meer nonverbaal met elkaar dan we ons vaak bewust zijn. Leren door ervaren en nonverbale communicaie, dat zijn twee kernwaarden van de psychomotorische therapie. Deze behandelvorm sluit aan bij mijn geloof dat ervaringsgericht werken de verbinding maakt met jezelf die nodig is om te komen tot een blijvende gedragsverandering. Bewegen is het instrument en het lichaam is de stemvork. En, of het nou om de Nepalese kinderen gaat met wie ik speelde, de strandwacht in Sri Lanka, de nonnen in Peru, of de bibliothecaresse in het dorp; het lichaam liegt niet! Je kunt je niet verstoppen achter hetgeen je lichaam uit.

Mindfulness binnen mijn aandacht

In 2011 heb ik de 8-weekse training gevolgd en ervaren dat mindfulness werkt! Door aandachtig te leven en mindfulness te beoefenen blijf ik dicht bij mezelf, in deze snelle maatschappij vol mogelijkheden en keuzemomenten. Het helpt me te genieten van vele kleine momenten op de dag, en ook in het omgaan met de beren die onvermijdelijk zo nu en dan midden op mijn pad staan. Dat geeft nog eens energie, richting en rust! Vanuit deze momenten van bewust even stilstaan in mijn leven is er voor mij ruimte om te bewegen. De keuze om deze wijze van leven die mij zoveel gegeven heeft te gaan delen met anderen, was voor mij makkelijk gemaakt, het is een keuze vanuit mijn hart.

Opleidingen

In 2016 heb ik de opleiding afgerond voor categorie 1 trainer mindfulness. Mindfulness voor Ouderen, gegeven door Franca Warmenhoven en Linda Schipper, heb ik in 2015 afgerond bij See True. Bij dit opleidingsinstituut heb ik daarnaast de intensieve basiscursus Mindfulness Trainer (MBCT/MBSR), de opleiding Inquiry Intensive en de vervolgopleiding, door Bert Hoogstad en Rob Vincken met goed gevolg doorlopen. Ik ben lid van de Vereniging voor Mindfulness (VVM), de Vereniging Mindfulness Belgie Nederland (VMBN) en de werkveldgroep Ouderen. Psychomotorische Therapie heb ik gestudeerd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, in 2010 geslaagd. Ik ben verbonden aan de Nederlandse Vereniging Psychomotorische Therapie (NVPMT), de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB) en de Stichting Registratie Vaktherapeutische Beroepen (SRVB). In 2006 heb ik mijn doctoraal in de Psychologie behaald aan de Universiteit van Leiden.

Tevens volg ik workshops, cursussen, intervisie en symposia op het gebied van psychomotorische therapie en mindfulness om mijn kennis en vaardigheden op peil te houden.


De Praktijk

Capaz Mindfulness is de kleinschalige praktijk in Voorburg van Suzanne de Lange. De praktijk biedt verschillende vormen van mindfulness trainingen aan, zowel individueel als in groepsverband, voor volwassenen en ook specifiek voor 65+ers. De praktijk werkt vanuit nuchterheid en persoonlijke aandacht.

De praktijkruimte van Capaz Mindfulness

Capaz praktijkruimte 1  Capaz praktijkruimte 2

De praktijkruimte buiten

Capaz Mindfulness biedt naast de trainingen binnen in de praktijk, ook in de buitenlucht meditaties, trainingen en workshops aan. Dit aanbod is afhankelijk van de weersomstandigheden en het seizoen. Voor een overzicht van het huidige aanbod van Capaz Mindfulness, klikt u hier.